Lunsjpausen så dagens lys for ganske nøyaktig ett år siden. Tanken: Å etablere et uformelt stikk innom-arrangement på dagtid i forlagets bokhandel, Halvbroren, med et godt voksent publikum som hovedmålgruppe. Men også for å fange unge, spontane slengere.
Formål: Gi gode opplevelser, påfyll av kunnskap og sporing til refleksjon. Vi startet forsiktig med ett arrangement pr. måned, men fant fort grunnlag for å trappe opp. Nå er Lunsjpausen godt etablert som et ukentlig arrangement, hver onsdag kl. 13.00.
Når Lars Saabye Christensen fyller Lunsjpausen blir det lyrikk og musikk
Nå er vi i gang med en ny sesong, og er stolte over vårens program, som foreløpig er banket frem til påske. Vi starter med et unntak, der vår store poet, og prosaforfatter, Lars Saabye Christensen skal lese fra samlingen Hundre og ett dikt (2013) tre dager på rad: Tirsdag 26., onsdag 27. og torsdag 28. januar. Med lekkert tonefølge av Mathias Eick og andre stjernemusikere, som Bugge Wesseltoft og Aslak Hartberg.
Hør tre friskuser og kjentmenn om Oslomarka
Onsdag 3. februar gir vi oss Oslomarka i vold. Da er det tur-nestorene Olav Harlem, mangeårig løypesjef i Skiforeningen, og Leif Ryvarden, botanikkprofessor og populær forfatter, som skal dele av sin Marka-kunnskap i samtale med den unge friluftsentusiasten, fotografen og skribenten Marius Nergård Pettersen. Olav Harlem er medforfatter av den aktuelle boken Skiturer i Oslomarka.
Vår giftige historie
Anne Grosvold stiller opp som nysgjerrig samtalepartner når giftekspert og forfatter Erik Andrew skal snakke om gift onsdag 10. februar, med utgangspunkt i sin ferske bok Gift og forgiftninger i Norge. Som professor i toksikologi og tidligere leder av Giftinformasjonen, er han en av våre fremste eksperter på alt fra hverdagsforgiftninger til rusmidler og giftmord. Flere alvorlige forgiftningssaker den senere tid gir både tema og bok aktualitet.
Selvmord hos eldre
Spesialist i geriatri, Ildri Kjølseth, har forsket på dette tabubelagte emnet, og skrevet boken Eldre og selvmord. Onsdag 17. februar møter hun Kari Wille Rekdal fra foreningen LEVE. De vil berøre spørsmål som: Hvilke komplekse årsakssammenhenger ligger bak? Hvilke signaler kan varsle selvmord? Og hva vi kan gjøre for å hindre at det skjer? Anne Grosvold vil lede samtalen.

I hodet på en gammel dame og en gammel mann
Nok en gang får vi gleden av å ha Anne Grosvold som stødig «samtalefører». Onsdag 2. mars skal Tordis Ørjasæter (88) og Kåre Willoch (87) dele erfaringer og tanker rundt alderdom og aldring – med et og annet tilbakeblikk på egne lange liv. Til sammen har de to tilbragt 175 innholdsrike år på jorden, og har mye klokt på hjertet. Begge er bokaktuelle med henholdsvis I hodet på en gammel dame og Strid og samarbeid.
Mat som gjør deg friskere
Gry Hammer og Gunn-Karin Sakariassen besitter mye kunnskap om hvordan man kan spise seg til et friskere liv. Gry Hammer er aktuell med bok om fermentering, som er en gammel måte å konservere mat på. Og som er godt for tarmen. Gunn-Karin Sakariassen er ernæringsterapeut og forfatter av flere bøker om kosthold og ernæring, bl.a. Diabetesboka.
9. mars kan du møte begge to i Lunsjpausen.

Til Vestisen – en besettende fortelling
Møt Tor Even Svanes, en av våre mest talentfulle, yngre forfattere! Han er ute med sin andre roman, Til Vestisen, en besettende og allerede kritikerrost fortelling. Bjørn Gabrielsen betegner boken som «..usedvanlig godt skrevet», og VGs Sindre Hovdenak gir den terningkast 5! 16. mars kommer han til Lunsjpausen. I Til Vestisen møter vi en nyutdannet kvinnelig veterinær på sitt første inspektøroppdrag om bord på en selskute. Skuta legger fra kai i Tromsø, og den ferske inspektøren er brått alene med en besetning bestående av selfangere og jegere. Utelukkende menn. De skal være sammen i isødet utenfor Grønland i seks uker. Det blir ingen lystseilas for den unge Mari..
Innlegget Lars Saabye Christensen fyller Lunsjpausen dukket først opp på Forlagsliv.